Klubová výstava RK CZ Konopiště

28.05.2017 10:09

Queen Rose by Queen´s Joy- V2, res. CAC/8, třída pracovní

Františka Libošovská blata - V2/3, třída veteránů

Anička Lovcovo srdce - V4/10, třída mladých

Když jsem se dozvěděla, že na klubovce RK bude letos posuzovat známý odborník na labradory Richard Edwards, chovatel a rozhodčí ze země původu, tedy Anglie. bylo jasné, že se tentokrát prostě nemůžeme nezúčastnit. A tak jsme se v sobotu 27.5. vydaly na výstavu ve složení Růženka, Fanynka, a také Anička. Tentokrát jsem Aničku předváděla sama a do třídy nás nastupovalo 10 mladých feneček. Anička byla ze všeho trošku vyjukaná, ale spolupracovala se mnou moc hezky, dostala téměř bezchybný posudek a v silné konukrenci si vyběhala nejen známku výborná, ale i čtvrté pořadí, tedy V4. Moc mě potěšilo, že jí pan rozhodčí pochválil za skvělé nasvalení.

Růženka nastupovala do třídy pracovní, která byla obsazená dalšími 7 fenkami, a sám pan rozhodčí říkal, že je to velmi kvalitní třída a všechny fenky moc povedené. Růžička měla tentokrát opravdu svůj den, předváděla se se svým typickým elánem a temperamentem, pan rozhodčí se jí moc líbil, i nějaká pusa padla :-))) Dostala nádherný posudek a byla pochválená za to, že je rozená showmanka. Pan rozhodčí velice dlouho vybíral fenky do pořadí a nemohl se rozhodnout, která bude vítězka. Nakonec vybral velice hezkou černou fenku a Růženku dal na nádherné druhé místo. A protože vítězná fenka už je českým šampionem, Růženka tak splnila podmínky pro udělení titulu český šampion krásy! Růženky posudek:

"Typická pěkná fenka, krásná hlava a výraz, pěkná barva oka, malinko větší ucho, ale nekazí výraz, je kompaktní, pěkně svázaná, přesná síla kostry, pěkné tlapky, srst OK, dobrý ocas, moc pěkná showmanka, prostorný pohyb, pěkný pohyb předních končetin"

Fanynka nastupovala do třídy veteránů a opět ukázala, že si svůj návrat na výstavní pole užívá. Také ona dostala moc krásný posudek, známku výbornou a byla druhá v pořadí.

"Velmi pěná čistá silueta, krásná samičí hlava, pěkná barva oka, celkově silně stavěná fenka, síla kostry a tlapek OK, dobrá dvojitá srst, dobrý ocas, pěkný pohyb předních končetin, v hleznech nebyl zcela dostatečný, ale je stále ve vynikající kondici"

Jsem moc ráda, že jsme se letošní výstavy zúčastnili. Pan rozhodčí splnil to, co jsem od něj očekávala - byl korektní, pečlivý, všechny psy pečlivě prohmatal a prohlédl, pozornost věnoval pohybu, na psy byl milý a ohleduplný. Na každém se snažil najít silné stránky, ale nebál se kritizovat nadváhu mnohých fenek a dát pouze dostatečnou, pokud se domníval, že v té chvíli pes na lepší známku nemá. Jsem moc pyšná, že se mu moje holčičky líbily :-) Den jsme si užili s partou kamarádů, počasí vyšlo nádherně, a tak bude zase na co vzpomínat. Po výstavě jsme ještě chvíli pobyli u majitelů Aničky, což ocenily zejména psí holky, protože takový bazén na plavání opravdu doma nemáme :-)))