Prosinec - stále v jednom kole

24.12.2016 18:46

Také v prosinci jsme se nezastavili, týdně jsme absolvovali 4-5 honů, na kterých se poctivě střídá Fanda, Bára a Růženka. Fanda je paní profesorka, všechno umí, všechno zná a občas jí musím připomenout,že by přeci jen měla poslouchat,co jí říkám. Ale je báječná, specialistka na daleké křídláky i vypěšalé bažanty a hlavně na nošení dvou i tří kusů najednou. Na to,že se jí blíží osmé narozeniny, má energie opravdu na rozdávání a moc si vážím toho,že jí lidé při práci tipují na velmi mladé zvíře :-))) snad jí to ještě pár sezón vydrží. Barča už také dosáhla profesorských met, odhadne v letu i minimální zásah bažanta a vydává se pro ně neskutečně daleko. Za to si letos i vysloužila titul nejlepší pes na jednom z bažantích honů v bažantnici MS Slatiny. Konečně Růženka mi dělá neskutečnou radost. Před sezónou bych nevěřila,co bude v praxi předvádět,chtěla jsem jí ukázat jen pár honů a nezpovykat jí, ale svým chováním a prací si zajistila pravidelnou účast na honech v bažantnici. Je poslušná, může být celý hon navolno a přitom bezchybně nosí. Naprosto vyniká při práci nosem a stopování křídlovaných bažantů. Je to prostě šikula a já se moc těším na příští rok na zkouškovou sezónu. 

Kromě honů v bažantnicích chodíme i na hony do mysliveckých sdružení. Účastnily jsme se i několika malých naháněk. Na jedné z nich v MS Trosky jsme se po dlouhé době dostali opět do prasat, zatímco běžně to bývají spíše ozbrojené procházky,tentokrát byly leče plné černé zvěře. Já sebou vzala Fandu a Barušku a musím říct,že holky předváděly takovou práci, že nejen mě klesla brada. Na výřadu bylo 18 divočáků a holky na tom měly velký podíl. Jsou prostě univerzální.

V lednu budeme ještě absolvovat hony v bažantnici Ploužnice  a pak nás čeká pracovní pauza až do zkouškové sezony. My se ale nudit nebudeme, začneme pracovat s Adélkou a holky za pecí taky nebudou :-)