MVZPR Týn na Vltavou a MZPR Číměř

16.09.2019 11:09

MVZPR - Adélka Lovcovo srdce II. cena

MZPR - Adélka Lovcovo srdce I. cena, CACT, plný počet bodů, vítěz zkoušek, Queen Rose by Queen´s Joy III.cena

Uplynulé dva víkendy jsme strávily na vrcholových zkouškách na jihu Čech. A jak to tak bývá, pokud člověk jede na zkoušky s tím, že funguje vše bez chybičky, nestačí se divit, když má pocit,že se jede jen zúčastnit, klapne všechno :-)))

Na všestranné zkoušky jsme se vypravily s Adélkou, která zhruba pět dní před tím dohárala, což mi mělo napovědět, jaká to bude legrace. A byla. Adélka nepracovala vyloženě špatně, ale některé disciplíny trošku flákala, jindy byla rozverná až moc. Do druhé ceny nás hned poslala jindy Adélčina parádní disciplína, slídění. Bohužel se tentokrát konalo na posekaném řepkovém poli, kde ostré uschlé konce řepky byly přesně ve výšce jejího břicha, takže víceméně nevěděla,jak se v tom pohybovat. Naplno jsem to viděla na následující vlečce pernaté, když se zpátky vracela krokem a nadskakovala do výšky, aby si břicho ještě víc nesedřela. Samozřejmě, podmínky byly pro všechny stejné, bohužel tohle prostě nebyl Adélčin šálek čaje. Vodu ale odchodila moc hezky,stejně jako druhý den dopoledne malý les. Na co se tentokrát opravdu vykvákla, byla poslední disciplína celých zkoušek,barva. Takže druhá dvojka. Celkově z toho bylo sice hezké 9. místo z 23 psů, nicméně umíme to lépe.

O týden později jsme se vypravily na ZPR, tentokrát v plném složení, takže s Adélkou i Růženkou. Vzhledem k Adélčinému poháracímu stavu a Růženčinému předháracímu, jsem neměla žádná očekávání, a jela si hlavně užít společný víkend s kamarády. Růženka odchodila zkoušky moc hezky, s jednou trojkou z jednoho kusu na handlingu na poli, bohužel poprvé v životě nedohledala kus, ve čtverci v lese tak přinesla jen jednoho králíka, rázem jsme tak byly ve třetí ceně. Se čtvercem mělo tentokrát problém vícero psů, prostě tentokrát to neklaplo. Adélka si od začátku vedla skvěle. Nadšená a nadržená na práci, až jsem se bála,jak usedí klidové disciplíny. Obávaný čtverec zvládla pod tři minuty na oba kusy a i ostatní disciplíny měla vyčtyřkované. Věděla jsem ale, že to nejtěžší nás teprve čeká, druhý den obě vlečky (plus dohledávka kachny). Adélka po špatné zkušenosti často na konci vlečky u kusu zvedne hlavu a ověří si okolí. Nicméně bylo po prvním dni jasné,že jde jako jediný labrador v první ceně, a i s případnými trojkami z vleček z toho bude titul. Takže cíl byl jasný,udržet první cenu. Ale tentokrát Adélka nezaváhala, obě vlečky vyšvihla, kus hned popadla a letěla zpátky. Bleskurychle zvládla i dohledávku kachny, a tak došla jako jediný pes zkoušek v samých čtyřkách a byl jasný nejen titul,ale také vítězství na celých zkouškách. O náročnosti zkoušek svědčí i fakt, že v první ceně došli pouze tři psi. 

Jsem na obě holky moc pyšná :-)