Františka Libošovská blata 19.3.2009-19.3.2020

23.03.2020 16:15

Místo oslavy narozenin u nás zavládl ohromný smutek. Odešla naše milovaná profesorka Fanynka. Naprosto nečekaně a jako blesk z čistého nebe. Před měsícem byla na kompletní seniorské prohlídce a všechny výsledky měla jak mladice. Před týdnem lítala po lese, hledala stopičky a rochnila se v jezírkách. V pondělí začala zvracet a ve šťávách byla trocha krve. Vzhledem k tomu,že Fanynka brala dlouhodobě analgetika na bolavou packu,myslela jsem si,že se jí udělal vřed. To mi potvrdila i naše veterinářka, a tak jsme začali léčit, injekce,kapačky. Ještě ve středu se trochu zlepšila, šla se projít na zahradu,jedinou starostí bylo,že nebaští. Ve čtvrtek jí bylo hůř,a tak jsme se dohodli,že pojedeme na kliniku. Teplotu neměla, krevní testy v pořádku,na sonu bylo vidět trochu volné tekutiny, i tamní veterinář říkal,že to nevidí na velký průšvih,asi opravdu praskl vřed a je potřeba to zoperovat a vyříznout. Čekala jsem na telefon,kdy si mám pro holčičku přijet....místo něj přišel telefon a zpráva nejhorší. Fanynka měla v žaludku nádor,který prorostl stěnu a praskl, rozsahem neoperabilní. Paradoxně vypadal jako tukový,tedy nádor,který kdyby vyrostl kdekoli jinde, nedělal by žádný problém, a mohla by s ním bez problému žít ještě mnoho let nebo by se vyřízl. Vzhledem ke stavu  a neřešitelnosti situace už jsme Fanynku neprobouzeli z narkozy. 

Ten šok je strašlivý,ještě nebyl její čas. Naše paní profesorka, žádná kočka,liška,kuna si před ní nemohla být jistá, žádné prasátko se před ní neschovalo, nebyl postřelený bažant nebo kachny,aby zůstali nedohledáni. Fanda byla lovec každým coulem a každou svojí buňkou. Doma ale největší mazel, extrovert, pro kterého byl svět jedním velkým psím hřištěm. Všem štěňatům byla tou nejlepší vychovatelkou. Zbyla tu po ní ohromná díra a já se stále nemůžu vzpamatovat a uvěřit, že to není jen ošklivý sen.

Holčičko naše milovaná, jsem nesmírně vděčná,že jsi vstoupila do mého života a jedenáct let jsi ho žila se mnou. Pozdravuj tam nahoře ostatní, jednou se zase sejdem :-(