Klubové zkoušky přinášení retrieverů Číměr

13.09.2021 15:18

Berta Lovcovo srdce - I. cena, CACT, plný počet bodů, vítěz zkoušek!

Adélka Lovcovo srdce - II. cena

Léto uplynulo, holky doháraly, a tak bylo na čase opět zamířit na soutěžní kolbiště. V Číměři se konal čtvrtý ročník ZPR, kde se nám výjimečně daří - v uplynulých letech máme z těchto zkoušek všechny CACTy a Adélka na nich dva roky po sobě vyhrála. Letos jsem vyrazila s Adélkou i s Bertou, pro Adélku to byly pravděpodobně poslední zkoušky, pro Bertu naopak první ZPR.

První den nás čekala dohledávka kachny v rákosí,marking,handling na dvě kachny, vodění a odložení, všechny disciplíny zvládly obě holky bez zaváhání. Ale bylo jasné,že pomyslný chleba se bude lámat v neděli. Bohužel tentokrát Adélce nepřál los, nastupovala první ve skupině a ráno v prostoru na handlingu byly stopy srnčí zvěře (a podle Adélky a jejího postoje o kus dál srnčí bylo zalehlé), tudíž nás vícero povelů stálo dvojku z jednoho kusu navádění, a byla z toho rázem druhá cena. Osobně si ale cením toho,že Adélka nezdrhla za čerstvou a lákavou vůní, a poslechla,byť s bodovou ztrátou. Další disciplíny už opět odešla bezchybně. Berta šla jako paní profesorka bez ztráty kytičky i po celý druhý den, obzvlášť mě potěšila na čtverci, kde králíci tentokrát vážili bezmála pět kilo, ani toho se nezalekla a nezaváhala. Tabulku si tak vyčtyřkovala od shora dolů. Stejně parádně se vedlo i dalším 2 pejskům, se kterými jsme tak nastupovali do závěrečného rozstřelu. I tady Berta nezaváhala,bez chybičky vystřihla rozstřelový marking, a stala se tak celkovou vítězkou těchto vrcholových zkoušek. Lovcovo srdce tak má "hattrick" vítězství v řadě za sebou.

Opět musím smeknout pomyslný klobouk před organizátory, zkoušky byly jako vždy perfektně připravené, krásné terény, zázemí, sešla se parádní parta lidí a nejen ve skupině jsme si držely palce a vzájemně si fandily. Tak teď si jen přát,aby forma Bertičce vydržela i na příští víkend.