Ohlédnutí za zkouškovou sezónou 2019

06.10.2019 09:04

Protože Svatováclavským pohárem pro nás skončila zkoušková sezóna 2019, dovolím si, jako každý rok, malé ohlédnutí. 

Vzhledem k Růženčiným mateřským povinnostem jsme tentokrát zkouškovaly převážně s Adélkou. A myslím, že se zkoušková sezóna víc, jak vydařila. Zúčastnily jsme se tří derby, dvou Zkoušek přinášení retrieverů, jedněch Všestranných zkoušek přinášení retrieverů a Svatováclavského poháru. První, Východočeské derby, Adélka došla PZ i SVP s jednou trojkou, jednou obdržela titul res. CACT, celkově skončila čtvrtá. Severočeské derby ve velkém stylu vyhrála, když došla v samých čyřkách a dvakrát obdržela titul CACT. Na Jihomoravském derby se tolik nedařilo, jednou si vybrala slabou chvilku Adélka, když vyběhla na markingu a vyčtyřkovanou tabulku zdobila Adélčina první jednička, a tudíž třetí cena, jednou to pokazila panička, když pokazila vodění a opět vyčtyřkovanou tabulku ozdobila jedna dvojka. I tak z toho bylo páté místo. Zkoušky přinášení retrieverů se ukazují jako Adélčina doména. Oboje došla v samých čtyřkách, jednou s titulem res. CACT, jednou s titulem CACT a celkovým vítězstvím. Všestranky dokončila v druhé ceně, pět dní po skončení hárání byla myšlenkami ještě mimo :-))) Samé čtyřky Adélka vyběhala i na posledních zkouškách, Svatováclavském poháru, odkud si odnesla dvakrát titul res. CACT. Takže za sezónu 3x CACT, 4x res. CACT. Celkově má ve třech a půl letech třikrát splněny podmínky na šampiona práce. Krásná vizitka :-)

Růženka se po štěňátkách účastnila pouze dvou zkoušek. Na  nominační Mezinárodní soutěži retrieverů obdržela titul res. CACT a ukázala, že už je opravdu mazák. Na ZPR se tolik nedařilo, když nedohledala jeden kus ve čtverci, ale jinak šla opět spolehlivě s jednou trojkou.

Jsem na holky moc pyšná, i přesto, že jsou intenzivně využívány v myslivecké praxi, dokážou parádně odchodit všechny zkoušky. Čeho si opravdu cením jsou opakované výborné výkony, které dokazují, že nejde o náhodu. Uvidíme, co naplánujeme příští rok. A hlavně, jak se bude dařit Bertičce :-)