Podzimní zkoušky OMS Semily, Růženka I.cena,plný počet bodů,vítěz zkoušek

11.09.2016 21:27

V sobotu 10.9. jsme se vydaly s Růženkou pokusit zdolat další zkouškovou metu, tentokrát podzimní zkoušky. Ty pořádalo OMS Semily v honitbě nám dobře známého MS Trosky,kam jezdíme na každý rok na hony, takže půda skoro domácí a spousta známých tváří. V ukrutném horku, kdy přes den bylo přes třicet stupňů, na zkoušky nastoupilo 10 psů, 5 ohařů a 5 psů malých plemen. S námi ve skupině byla další labradorka, dva křepeláci a jezevčík.

Po rozlosování jsme se vydali na pole, kde jsme začínali slíděním/vyhledáváním. Narozdíl od klubových zkoušek, se na zkouškách omsových tato disciplína zkouší celých 15 minut (oproti 5 klubovým), v kombinaci pouze s nízkou krytinou  a vražedným horkem byly podmínky víc než těžké, zvlášť pro retrievra. Růženka se s tím ale popasovala víc jak dobře, vystřelila doslova jak z praku, ze začátku jsem až měla strach,že bude chodit příliš daleko, ale za chvilku se srovnala a chodila přímo ukázkově,ideálně do stran i do hloubky a krásně reagovala na povely. Takže dostala první čtyřky, velkou pochvalu od rozhodčích a já zářila spokojeností. Následovala dohledávka pernaté zvěře, kterou zvládla Růženka v pár vteřinách a vlečka se srstnatou zvěří, která se také povedla bez nejmenší chybičky. Tak to zůstalo i po přejezdu na aport kachny z hluboké vody a při disciplíně vodění volně.

Suma sumárum tak Růženka došla i svoje druhé zkoušky se samými 4 a v plném počtu bodů. Jako jediná zároveň došla v první ceně, a tak se právem stala vítězkou malých plemen. Jsem na ní moc pyšná!