Pohár světa myslivosti

31.07.2023 09:21

Cácorka Lovcovo srdce - Vítěz Poháru světa myslivosti 2023

PZ - I. cena, CACT, Vítěz zkoušek, SVP - I.cena, res. CACT

Bianca Lovcovo srdce

PZ I.cena, 5. místo, SVP I.cena, 3.místo

Letos se konal již 20. ročník Poháru světa myslivosti. Po několika letech, kdy jsem se účastnila jako rozhodčí, protože holky v termínu vždy háraly, jsem se moc těšila, že se zase zúčastním jako vůdce. O prestižnosti zkoušek svědčí obrovský zájem ze strany vůdců, letos se proto konaly dvoje zkoušky, jedny pro slídiče a jedny pro retrievry. Pohár je vyhlášený skvělou organizací, zázemím, a svými terény, zvlášť kosické rákosí je pověstné svou náročností.

V sobotu se tradičně konaly podzimní zkoušky. Obě holky šly naprosto skvěle. Cácorka si vyčtyřkovala tabulku, dostala jen jednu trojku z vodění,když se na chvíli zařadila místo k noze za paty. Bianca šla také úžasně, trochu smůly si vybrala jen při dohledávce,kterou měla super rychlou, nad kusem ale zvedla hlavu,pak ho bez povelu vzala a přinesla. Jestli něco zaslechla nebo ucítila,kdo ví. Jednu trojku dostala ještě na vlečce, kde na konci udělala moc velký oblouk, a kus doslídila. Protože v "plných" nedošel nikdo, Cácorka tak získala napřímo celkové vítězství na podzimních zkouškách. V neděli na vodkách šly obě holky v plných bodech od začátku do konce. Jejich práce v rákosí byla špičková, a Cácorka ještě předvedla i na dohledávce jak rákos miluje, místo aby šla průsekem a do rákosu až v místě kachny, vlítla do rákosu už u mě a pro kachnu si došla přímo hustým rákosem. Vzhledem k tomu,že ve chvíli vypuštění se přihnala bouřka a průtrž mračen, jsem byla opravdu ráda, že to ani tím rákosem moc dlouho netrvalo :-))) Na vodkách se vyčtyřkovaly čtyři pejsci,takže nás ještě čekal rozstřel. Cácorka skončila druhá a Bianca třetí. Super práce.

Výsledky Poháru se odvozují od umístění na obou zkouškách, Cácorka si tak prvním místem na podzimkách, a druhým na vodkách, zajistila celkové vítězství na Poháru světa myslivosti. Výhra na takto prestižních zkouškách je pro mě z říše snů, navíc s dvouletým zvírátkem, to je prostě bomba. Jsem moc pyšná na obě holky, šly naprosto perfektně, klobouk dolů :-)