Svatováclavský pohár retrieverů

29.09.2015 08:46

Svatováclavský pohár retrieverů pořádají každý rok naši kamarádi Jarda a Maruška Machovi v krásné honitbě Houšťka u souměstí Stará Boleslav, Brandýs nad Labem. Jsem přesvědčená, že se jedná o jedny z nejhezčích zkoušek, které se u nás pořádají a vybudovaly si za dobu svého konání prestižní pověst. Barušce se tam loni obzvlášť dařilo, když celé zkoušky vyhrála, tak jsem byla zvědavá, jak dopadneme letos, říká se, že jen dojít "svatováclavák" je úspěch.

V sobotu ráno proběhlo vylosování, 2/3 startovního pole čekaly lesní zkoušky a 1/3 podzimní, v neděli se pak poměr otočil. My jsme si vylosovaly číslo šest, takže jsme začínaly na lese a v neděli nás čekali podzimky. Baruška po oba dva dny předvědla stabilní výkony, i když s menšími chybami, ty se ani nejspolehlivějším psům občas nevyhnou. V sobotu jednou sešla na barvě, když narazila na stopy prasat (a z naší skupiny sešli ve stejných místech všichni psi), trojku ještě dostala za slídění v lese, což ale byla nejvyšší známka na lesních zkouškách udělená za oba dva dny a jen pár psům, takže jsem byla spokojená. V neděli dostala opět trojku ze slídění (v praxi slídí krásně, ale na zkouškách to předvede jen výjimečně, už to má mrška trochu na háku), jedna trojka pak padla i na vlečce pernaté, když u kusu zvedla hlavu po té,co se v blízkosti vystřelilo. No a poslední trojku zařídila panička, když se na vodění ztratila v lese a zavedla Barušku do neprostupného ostružiní:-)))) Taky si to od rozhodčích pěkně schytala :-)))) Nicméně po oba dva dny došla společně ještě s jedním labradorem jako jediná v prvních cenách, na podzimních zkouškách s titulem res. CACT. Celkově obsadila nádherné třetí místo z početného pole startujících.

Byly to opět moc krásné zkoušky a krásné zážitky ve společnosti báječných lidí a psů, které jsme si maximálně užily. Tak za rok nashledanou :-)