Zkoušková sezóna je předčasně za námi

13.10.2020 10:46

Co k této zkouškové sezóně říct. Pro nás krátká,atypická, stihly jsme pár zkoušek. Škoda, Adélka letos měla téměř bezchybnou formu, a kam přišla,tam zářila. Věřila jsem jí i nadále, bohužel protikoronová opatření nám zkouškovou sezónu ukončila, stejně jako na jaře odložila. A jak jsme si tedy vedly?

První nahlášené zkoušky - Východočeské derby bylo zrušeno. Prvními zkouškami tedy bylo Severočeské derby. Tady Adélka udělala jedinou chybu v sezoně,když z vesela vyběhla pro aport bez povelu,takže podzimky třetí cena, vodky už ve čtyřkách a res. CACT. Následovalo Derby ČR, kde Adélka zazářila a došla v samých čtyřkách jako vítěz zkoušek s titulem CACT. Na Pražské derby měla původně je Berta, ale kvůli úrazu nemohla, takže jí nahradila Adélka, a odvezla si dvakrát titul CACT a 2. místo. V srpnu Adélka tradičně hárá, takže bez zkoušek. V září ZPR Číměř, opět bezchybný výkon, titul CACT a vítěz zkoušek. Adélka měla našlápnuto, byla hlášená na Rožmberský pohár (všestranky) a ještě na JČ derby, a dost jsem jí věřila. Bohužel,díky situaci, se tyto zkoušky konat nebudou. Rožmberský pohár byl přesunut na květen příštího roku (snad už bude líp), ale pokud půjde vše podle plánu, v té době bude mít Adélka mateřské povinnosti.

Berta složila v červnu zkoušky OVVR a prakticky již v té době byla připravená i na zkoušky vyšší. Byla přihlášená na pražské derby, ale kvůli úrazu startovat nemohla. Nevyšlo to ani na druhý pokus, klubové podzimky ve Vacíkově, kdy držela partu s Adélkou, a rozhárala se.  Naštěstí na potřetí ,a na poslední chvíli, absolvovala klubové podzimky ve Slovči a v extrémních klimatických podmínkách si vedla výborně a došla v první ceně s jedinou, trošku smolnou, trojkou. Moc jsem se těšila, že jí předvedu i na jihočeském derby, kde měly startovat společně s Adélkou, bohužel to se nám letos nepoštěstí,tak tu pravou zkouškovou sezónu bude Berta absolvovat až příští rok. Snad nám to situace dovolí.