ZPR Číměř 2020 - Adélka Lovcovo srdce I. cena, CACT, plný počet bodů, Vítěz zkoušek

14.09.2020 08:07

Adélka Lovcovo srdce - I. cena, CACT, plný počet bodů, vyhraný rozstřel, Vítěz zkoušek

V Číměři se letos po třetí konaly klubové zkoušky přinášení retrieverů. Jsou zde nádherné terény, skvělá organizace, schází se super parta lidí, takže jsme opět vyrazily. Upřímně tentokrát bez očekávání, protože Adélka se dva týdny po hárání v tréninku jevila jak spící panna a já spíš uvažovala, jestli se na to úplně nevybodnout. Jenže něco jiného je trénink a něco jiného zkoušky samotné, a Adélka po sobotním nástupu přepla do zkouškového režimu, a jela si zas to svoje (i když byla mírně zpomalená, což ale poznám já a nikdo jiný). 

Letos se zakletou disciplínou, na které se vypadavá, stala dohledávka kachny v rákosí, a disciplínou,na které se padá do nižších cen, čtverec v lese. Dohledávka kachny nás čekala hned jako první, a  u nás ze skupiny na ní hned vypadli dva spolubojovníci. Adélka ale nezaváhala a měla kachnu v necelé minutě a půl. Obávaný čtverec také vzládla stylem tam zpět v čase něco přes tři minuty jako předposlední disciplínu. Stejně parádně si vedla i na ostatních disciplínách a došla tak s další vyčtyřkovanou tabulkou, včetně pomocných známek. Do závěrečného rozstřelu nastupovala se stejně úspěšným goldenem. Rozstřelovou disciplínou byl marking a byl to jeden z nejtěžších markingů,co jsem zažila. Členitý terén, muldy podmáčené vodní trávy, do které kus zapadl, žádný vítr. Oba psi tak musela dohledávat, bylo vidět, že dokud pes nestál přímo nad kusem, nevěděl o něm a nos nepomohl. Oba spolubojovníci z mého pohledu předvedli moc hezký výkon, vzhledem k terénu to ani nemohlo být tam-zpět, Adélka ale měla rádius dohledání přeci jen kratší, a tak sbor rozhodčích rozhodl, že vítězkou zkoušek bude ona.

ZPR v Číměři se konaly třikrát, a ze všech třech zkoušek si odnesla Adélka CACTa, loni a letos i absolutní vítězství a vyčtyřkovanou tabulku. Nemůžu být na ní pyšnější, po páté tak pomyslně splnila podmínky pro uděleného šampiona práce (z toho čtyřikrát má svého velké cacta a paradoxně ten první uznaný byl res. za polským šampionem práce). Svojí prací je to celá maminka Bára a k tomu ještě kapku víc, pevně doufám, že tyhle svoje vlohy příští rok předá plánované dceři.