Jihočeské derby retrieverů

30.10.2023 08:38

Bianca Lovcovo srdce - PZ I.cena, CACT, SVP I.cena, res. CACT, celkový vítěz derby, oba dny plný počet bodů

Adélka Lovcovo srdce - PZ I.cena, res. CACT, SVP I.cena, CACT, druhé místo, oba dny plný počet bodů

Na Jihočeské derby jsme byli přihlášení v tradiční sestavě, páníček s Biancou, já s Cácorkou, ta se ale rozhárala, a tak bylo rozhodnuto, že místo Cácorky nastoupí a půjde se proběhnout skoro osmiletá Adélka. Sice dva a půl roku necvičila, za to absolvovala nespočet honů, ale věděli jsme, že radost jí to udělá velkou, a dokazovat už dávno nemá co. 

V sobotu se tradičně konaly podzimní zkoušky. Bianca je doslova proletěla svojí kosmickou rychlostí, tentokrát bez nejmenší chybičky, a vyčtyřkovala si tabulku. Adélka se předvedla neméně skvěle, šlapala jak hodinky i u klidových disciplín,kde bych za ní přeci jen už ruku do ohně nedala,a také ona došla v "plných". Bohužel si ale obnovila zranění prstu na předním běhu, poslední dvě disciplíny už výrazně kulhala, a tak jsem se rozhodla nenastoupit do závěrečného rozstřelu o vítězství a pořadí na PZ. Do něj tak nastoupila Bianca a moc šikovný flat, oba předvedly krásné výkony, nakonec rozhodl čas, který měl flat o sekundu rychlejší. Takže flat první, Bína druhá, Adélka třetí.

Večer jsem dala Adélce lék na bolest, ráno už nekulhala, tak jsme nastoupily s tím, že kdyby se kulhání vrátilo, odstoupíme. To se ale naštěstí nestalo, a tak si Adélka, stejně jako Bianca, opět vyčtyřkovala tabulku odshora dolů. Stejně perfektně se vedlo ještě dvěma goldenům, a tak do závěrečného rozstřelu nastupovali čtyři pejsci. K mému úžasu nejlepší práci předvedla právě Adélka, která si tak s výrazem, mlaďoši,trhněte si nohou, došla pro vítězství na vodkách. Bianca skončila druhá. A to znamenalo, že součet umístění za obě zkoušky mají holky na chlup stejný, čtyři, a protože Bína byla lepší na podzimkách, stala se tak vítězem celého derby, Adélka skončila druhá.

Byla to jízda a já jsem nesmírně pyšná. Bianca je pracovní kopií své maminky, mraky práce se vyplatily, a myslím, že příští sezona zkoušek bude její, a bude zářit jako hvězda největší. Adélka ukázala,proč byla na zkouškách fenomenem, a že se na tom nic nezměnilo. Nejvíc mě potěšilo, když mi jeden ze závodčích na zkouškách řekl, že je vidět, že je to ještě mladé zvíře, a tipoval jí na dva roky. Moc doufám a přeju si,aby jí taková kondice a temperament vydržely ještě dlouho.