Mezinárodní výstava psů Litoměřice

25.05.2015 12:01

23.5. se konala v Litoměřiích tradiční mezinárodní výstava psů, a protože Růženka dosáhla nedávno minimálního věku k účasti na výstavách, rozhodla jsem se jí do třídy štěňátek přihlásit, aby si vyzkoušela, co nacvičujeme v klidu doma a nasála výstavní atmosféru :-) Počasí bylo krásné, chvílemi na pejsky až moc teplé, a čekání dost úmorné - před labradory se prezentovali ještě flati a česepíci. S Růženkou jsme tak nastupovali do kruhu až okolo druhé hodiny, a bylo na ní znát, že už je dost unavená a upečená a radši by spala někde pod stromem. Přesto se předvedla nádherně, a to jak v postoji, tak v pohybu, a odnesla si od německého rozhodčího krásný posudek a známku VN1:

Nůžkový skus, samičí hlava s tmavýma očima, připravena na dobrý hrudník, postava odpovídá věku, korektní ocas a srst, korektní v pohybu.

Spolu s námi jela na výstav i Ája a Katka, a stejně jako na klubovce v Humpolci si holky vyběhaly V1 ve třídě veteránů a navrch titul Best of veteran. Moc gratuluju, Ája si to zaslouží, kondicí předčí o mnoho mladší psy :-)