Speciální vodní práce, OMS Semily - Růženka vítěz zkoušek

06.08.2016 16:14

Speciální zkoušky z vodní práce, OMS Semily, Růženka I.cena, plný počet bodů, vítez zkoušek!

V sobotu 6.8. jsme se vypravily do blízkého Záhoří,kde OMS Semily tradičně pořádá Speciální zkoušky z vodní práce. Na svoje první "velké" zkoušky tentokrát vyrazila Růženka a já byla zvědavá, jak je zvládne.

Na zkoušky nastoupilo 6 psů, kromě Růženky labradory zastupovala ještě Lucynka od kamarádky Katky a retrívry goldenka Cecilka, dále startoval jeden český fousek, německý křepelák a fenka sbt. Všem pejskům se úspěšně podařilo zkoušky dojít, dva v první a ostatní v ceně druhé.

Růženka celý den pracovala moc hezky, se svým ohromným elánem a temperamentem prohledala rákosí i dohledala kachnu,precizní bezchybnou práci předvedla i při přinášení kachny z hluboké vody. Velice mile mě překvapila na ochotě na hluboké vodě, což je disciplína, ze které jsem měla největší strach, když plavala na první povel opravdu daleko a vodu hezky prohledala. No a konečně klidy na stanovišti, ještě před měsícem bych nevěřila,že je dá Růženka navolno a opravdu v klidu, ale trénování se vyplatilo, a tak i tady, stejně jako na všech ostatních disciplínách, to bylo za čtyři. Růženka tak svoje první zkoušky zvládla s plným počtem bodů a kromě lovecké upotřebitelnosti získala i zkouškové vítězství :-)

Zkoušky byly jako vždy moc hezky připravené s  krásným zázemím, rozhodčí korektní, zkrátky další moc hezký den :-)