Starý rok za námi, další před námi

01.01.2021 17:11

Rok 2020 skončil, a tak je třeba trochu rekapitulovat. Byl to rok, který nám hodně vzal i dal. Hned na jaře nás postihla naprosto neočkávaná ztráta naší Fanynky, Františky Libošovská blata. Místo ní do smečky přibyla zachráněná buldočka Bella, a aby toho nebylo málo, v srpnu se domů vrátila Bianca Lovcovo srdce, a už tu zůstala. Takže výsledný počet - je nás o jednoho více :-)))

Zkoušková sezóna byla díky koronaviru atypická a krátká. Přesto si další úspěchy připsala Adélka Lovcovo srdce, mimo jiné vyhrála oboje Klubové zkoušky přinášení retrieverů pořádané KCHLS, a ve čtyřech letech si splnila pětkrát šampiona práce. Další jízdu zarazila vládní opatření. Pro roční Bertu jsem také měla rozplánovanou zkouškovou sezónu, natrénováno měla,ale díky koronaviru jsem nakonec byla ráda, že zvládla klubové podzimní zkoušky a je tak LUP. Snad nás v příštím roce čeká zkoušek víc. Berta se od podzimu spolehlivě zapracovává do praxe a ukazuje, že po předcích podědila jen to nejlepší - vynikající nos, neutuchající temperament a tah na branku. Dělá mi holka velkou radost. I sezóna honů byla poznamenaná nastalou situací, zahraniční klientela nedorazila, i tak jsme ale nezahálely a všechny naše psí holky si dosytosti užívaly a užívají toho,co je baví nejvíc, honů, ať už v bažantnicích nebo ve volných honitbách.

A co nás čeká v roce 2021? Hlavním plánem je náš vrh C, Adélka by měla začít hárat na přelomu ledna, února, tak si budeme držet palce,aby vše dobře dopadlo. Pokud se zadaří, tak jedna fenka opět rozšíří řady naší lovecké smečky. Zkouškové plány máme tentokrát hlavně s Bertou, uvidíme, jak nám to půjde, už teď je mi jasné,že boj budou hlavně klidové disciplíny, zvlášť takové klidy na stanovišti :-))) Také s Biancou bychom rádi zvládli nějaké zkoušky. A pokud se Adélce bude chtít, i jí ještě někam na podzim vytáhnu, a užijeme si zkouškovou atmosféru :-)